Sastanak delegacije Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak delegacije Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom

Beograd -- Članovi delegacije Evropskog parlamenta sastali su se sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.

Predsednik grupe Evropske narlideri SZS, Dragan Đilas, i PSG, Sergej Trifunovićodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik predstavljaju Evropski parlament na sastanku na kojem se ne nalaze lideri SZS, Dragan Đilas, i PSG, Sergej Trifunović

U sedištu Delegacije EU skupu prisustvuju predsednik DS Zoran Lutovac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik SDS Boris Tadić, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i član Predsedništva PSG Petar Miletić.

Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.

Ostale opozicione stranke su saopštile da nisu dobile poziv, što je neke, pogotovo proevropski orijentisane, neprijatno iznenadilo.

U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začuđeni informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim. Mnogi su najavili da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Svoje nezadovoljstvo izrazio je i lider Liberalno-demokratke partije Čedomir Jovanvoić na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.