Sastaju se Tramp i Kim: Američki predsednik otkrio datum i mesto sastanka

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastaju se Tramp i Kim: Američki predsednik otkrio datum i mesto sastanka

Tramp i Kim Džong Un prvi put su se sreli u junu prošle godine u Singapuru.

Američki predsednik Donald Tramp najavio je da će se krajem meseca u Hanoju sastati sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

- Moji predstavnici otišli su iz Severne Koreje nakon veoma produktivnog sastanka i saglasili smo vreme i datum drugog samita sa Kim Džong Unom. Sastanak će biti održan u Hanoju 27. i 28. februara - naveo je Tramp u poruci na Tviteru.

My representatives >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << have just left North Korea after a very productive meeting and an agreed upon time and date for the second Summit with Kim Jong Un. It will take place in Hanoi, Vietnam, on February 27 & 28. I look forward to seeing Chairman Kim & advancing the cause of peace!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) February 9, 2019

Početkom sedmice Tramp je najavio drugi samit sa Kim Džong Unom, ali nije precizirao lokaciju susreta.

Stejt department saopštio je ranije da je specijalni predstavnik SAD za Vijetnam Stiven Bigan održao trodnevne razgovore u Pjongjangu radi priprema samita. U saopštenju se ističe da se Bigan saglasio da će se ponovo sresti sa svojim severnokorejskim kolegom Kim Hjok Čolom pred samit Trampa i Kim Džong Una.

Američki predsednik je istakao da je preostalo još mnogo posla u inicijativi za mir sa Severnom Korejom, ali je napomenuo da su obustava nuklearnih i raketnih proba pokazatelj napretka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.