Saslušanje osumnjičenih za krađu testova 31. jula

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje osumnjičenih za krađu testova 31. jula

Istražni sudija će po predlogu tužilaštva za sprovođenje istražnih radnji saslušati Zoricu Matić koja se sumnjiči za krivično delo krađe, kao i Željka Cvetkovića, Nenada Mijalkovića i Draganu Dončić osumnjičene da su izvršili krivično delo prikrivanje.

Tužilaštvo sumnjiči Matićevu, da je od 6. do 12. juna kao radnik za pakovanje testova u Javnom preduzeću "Službeni glasnik" ukrala tri kombinacije testova iz srpskog i dva iz matematike tako što ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je stavila u svoj grudnjak, dok je treću kombinaciju testa iz matematike fotografisala.

Sumnja se da je kombinacije je dala ostalim osumnjičenima, a sve je radila u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi. Predlog tužilaštva za istražne radnje podnet je sudu 25. juna, nekoliko dana nakon hapšenja Matićeve i ostalih. Oni se svi međutim brane sa slobode.

Zbog "provaljivanja testova" rezultati polaganja male mature ove godine se nisu vrednovali za upis u srednje škole. Ovih dana u široj javnosti u je toku rasprava o odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića za aferu "mala matura".

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Afera mala matura: Saslušano pedesetoro đaka

Izvor: Večernje novosti, 15.Jul.2013

POLICIJA je završila istragu i četvoro osumnjičenih za krađu i prodaju testova u aferi „mala matura“ biće saslušano 31. jula pred Prvim osnovnim sudom. Na optuženičkoj klupi naći će se Zorica Matić, radnica „Službenog glasnika“, koju terete da je u brushalteru iznela sve tri kombinacije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.