Saslušanje članova Komisije Agencije za privatizaciju

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušanje članova Komisije Agencije za privatizaciju

Protiv Vučetića i Mlađan, koji su jutros privedeni u tužilaštvo, kao i protiv bivšeg direktora Agencije za privatizaciju i predsednika Komisije Miodraga Đorđevića policija je podnela krivičnu prijavu tužilaštvu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom kontrole ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji koji je Agencija zaključila sa kupcem preduzeća „Tehnohemija“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Oni su tom prilikom kupcu pribavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << imovinsku korist od 29.234.000 dinara.  Đorđević se već nalazi u pritvoru.

Kako je policija ranije danas saopštila oni su u svojstvu predsednika i članova Komisije na sednicama tog tela aprila i maja 2005. godine doneli odluku da se polovina "idealnog dela" nezavršene kuće na Senjaku u Vukovaškoj bb, prihvati kao ispunjenje izrične investisticione ugovorne obaveze Riste Gojkovića, kupca 70 odsto društvenog kapitala preduzeća Tehnohemija.

Policija navodi da su oni tom prilikom znali da je ugovorom o prodaji 70 odsto kapitala predviđena obaveza kupca da u roku od godinu dana od dana zaključenja ugovora u subjekt privatizacije investira nešto više od 29 miliona dinara.

Takođe su znali, kako se navodi, po nalazu konsultanske kuće iz Londona "Clyde&Co", da jedna polovina te kuće na Senjaku, nije osnovno sredstvo. Na taj način osumnjičeni su omogućili Gojkoviću oslobađanje bankarske garancije i povraćaj 430.000 evra, koje je Gojković položio kod HVB banke radi dobijanja bankarske garancije, kao i sticanja protivpravne imovinske koristi Gojkoviću u tom iznosu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"Tehnohemiju" zamenio kućom

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2013

PONOVO hapšenje u nastavku akcija rasvetljavanja zloupotreba u postupku 24 sporne privatizacije! Aleksandar Vučetić (48) i Ljiljana Mlađan (58), funkcioneri Agencije za privatizaciju, privedeni su zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrebili službeni položaj. Oni su nezakonitim radnjama...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.