Saslušani sveštenici zbog današnjeg plivanja za časni krst

Izvor: Beta, 19.Jan.2021, 20:45

Saslušani sveštenici zbog današnjeg plivanja za časni krst

 Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se prikupe izjave od sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske povodom današnjeg plivanja za časni krst uprkos zabrani javnog okupljanja.Na informativni razgovor pozvan je iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, Danilo Romanov koji je prisustvovao plivanju za časni krst na Skalinama, a kasnije se pridružio vernicima u hladnoj moračkoj vodi.On je, povodom ovog događaja, saslušan u Centru bezbednosti Podgorica, objavila je Pobjeda.Na informativni razgovor, prema informacijama "Vijesti", pozvan je iguman Danilo Trpčevski."Bilo je fino. Par ikona je bilo tu. Mi smo se pomolili, oni su kucali na mašine i to je to", rekao je Trpčevski nakon saslušanja.Pristalice Mitropolije crnogorsko-primorske okupile su se danas na podgoričkim Sastavcima u plivanju za časni krst povodom obeležavanja Bogojavljenja, praznika krštenja Isusa Hrista. Mitropolija je ranije odlučila da ne organizuje plivanje povodom obeležavanja Bogojavljenja.Najbrži do krsta bio je dvadesetogodišnji Petar Svičević.Vernicima se u hladnoj moračkoj vodi pridružio i iguman manastira Svetog Simeona Mirotočivog u Podgorici, Danilo Romanov.Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić obeležio je praznik Bogojavljenje tradicionalnim kupanjem, kod Krstionice na Miholjskoj prevlaci u Bokokotorskom zalivu.Milačić je uputio video poruku i čestitku povodom Bogojavljenja, u kojoj, između ostalog, ističe da su građani zaronili i izronili na ulicama Crne Gore, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora: Saslušani sveštenici zbog današnjeg plivanja za časni krst

Izvor: Danas, 19.Jan.2021

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je da se prikupe izjave od sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske povodom današnjeg plivanja za časni krst uprkos zabrani javnog okupljanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.