Saslušani osumnjičeni za ubistvo Bojovića

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani osumnjičeni za ubistvo Bojovića

Osumnjičeni za ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, Slobodan Šaranović (75) i Ratko Koljenšić (37) saslušani su u Višem sudu u Podgorici.

Zahtev za saslušanje podnelo je tužilaštvo da bi im se odredio pritvor, ali će odluka o tome biti doneta sutra, javljaju podgorički mediji, a prenosi Beta.

Šaranović i Koljenšić su pušteni na slobodu 27. februara ove godine, pošto je Crna Gora odbila da ih izruči Srbiji, ali su ponovo uhapšeni 8. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer crnogorsko tužilaštvo vodi paralelnu istragu o ubistvu Nikole Bojovića, aprila prošle godine u Beogradu.

Osumnjičeni za učešće u ubistvu brata navodnog vođe "zemunskog klana" Luke Bojivića, uhapšeni su prošlog leta u Crnoj Gori i u zatvoru su više od sedam meseci čekali odluku o izručenju Srbiji.

Srbija je Crnoj Gori prosledila dokaze protiv Šaranovića i Koljenšića, koji nisu izručeni "zbog zakonskih ograničenja".

Šaranović i Koljenšić se u Srbiji terete da su posredno učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića, dok je za izvršioca ubistva osumnjičen Saša Cvetanović.

Šaranović se tereti da je iz osvete naručio i platio ubistvo Nikole Bojovića, pošto je navodno došao do informacija da je Nikolin brat Luka Bojović naručio ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića (66), oktobra 2009. godine.

Koljenšić i Miloš Delibašić osumnjičeni su da su pomagali Saši Cvetanoviću (32) iz Vranja.

Šaranović i Koljenšić su negiralu umešanost u ubistvu.

Od četvorice osumnjičenih koji su uhapšeni u Crnoj Gori, vlastima Srbije su do sada isporučeni Saša Cvetanović i Miloš Delibašić, koji je osumnjičen da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikole Bojovića.

Po "Portalu Analitika" Delibašić je od juče na slobodi, po nalogu srpskog tužilaštva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saslušani Šaranović i Koljenšić za ubistvo Nikole Bojovića

Izvor: Press, 10.Apr.2014

Šaranović (75) iz Danilovgrada i Koljenšić (37) iz Nikšića, uhapšeni su u utorak uveče po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore, koje je otvorilo istragu o ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu, 29. aprila prošle godine.. Protiv njih je pokrenut postupak zbog ubistva Nikole Bojovića,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.