Saslušani Srbi uhapšeni zbog ubistva na Zakintosu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani Srbi uhapšeni zbog ubistva na Zakintosu!

Ministarstvo spoljjnih poslova Srbije izdalo saopštenje

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da su srpski državljani uhapšeni na Zakintosu preliminarno saslušani u policiji, a da će ih istražni sudija saslušati u utorak 11. jula.

U saopštenju se navodi da je privedene srpske državljane danas obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa njima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.

Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru, navodi se u saoipštenju MSP.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

Grčki mediji su danas javili da su osmorica osumnjičenih za ubistvo Amerikanca na Zakintosu, među kojima je šest srpskih državljana, optužena za teško krivično delo ubistva sa predumišljajem.

Oni su kasno sinoć izvedeni pred sudiju pošto su u petak uhapšeni zbog ubistva Bakarija Hendersona u Laganasu, prenosi Katimerini.

Osumnjičeni su vraćeni u pritvorsku jedinicu policijske uprave na Zakintosu gde će ostati do utorka ujutru kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, navodi sajt imerazante.gr.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.