Saslušani Janjić i Brežančić

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušani Janjić i Brežančić

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sinoć su saslušani bivši pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojša Janjić i direktor i suvlasnik firme "MB gas oil" Mile Brežančić. Oni se sumnjiče da su primali i davali mito i zloupotrebili položaj.

Bivši pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojša janjić i direktor i suvlasnik firme "MB gas oil" Mile Brežančić saslušani su sinoć u Tužilaštvu za organizovani kriminal. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Njih dvojica su osumnjičeni da su uzimali i davali mito i zloupotrebili položaj.

Janjić i Brežančić su juče privedeni i određeno im je zadržavanje od 48 sati, a danas u podne bi trebalo da budu saslušani pred sudijom za prethodni postupak u vezi sa određivanjem pritvora.

Brežančić je negirao da je dao mito Janjiću i tako ostvario imovinsku korist od 10 milina evra za svoje preduzeće.

Kako je juče saopštila policija, sumnja se da je Janjić 2009. i 2010. godine, dok je obavljao funkciju pomoćnika ministra u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, u dva navrata primio poklon u novcu, u iznosu od 152.000 evra, a kako se sumnja, novac mu je poklonio Brežančić, saopšteno je u sredu iz UKP-a.

Od oktobra 2012. do aprila 2013. godine obavljao je dužnost pomoćnika gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, zadužen za oblast investicija, urbanizam kao i komunalno uređenje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.