Saslušana poreska inspektorka koja je oštetila budžet za PREKO JEDANAEST MILIONA, a to je tek početak čitave afere

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 14:34

Saslušana poreska inspektorka koja je oštetila budžet za PREKO JEDANAEST MILIONA, a to je tek početak čitave afere

Nakon što je saslušana poreskoj inspektorki je doređen pritvor.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušana žena stara pedeset i osam godina zbog sumnje da je kao poreski inspektor u filijali Zemun zloupotrebila službeni položaj.

Osumnjičenoj se naredbom o proširenju istage na teret stavlja da je tokom februara i marta 2022. godine kao zaposlena u Ministarstvu finansija – Poreskoj upravi Filijala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zemun, iskoristila službeni položaj i ovlašćenja, sačinjavajući zapisnik o kontroli privrednog društva “FORNAX GROUP“ DOO iz Beograda u koji je unela lažne podatke u vezi kontrole, obračunavanja i plaćanja poreza na dodatu vrednost za ovo privredno društvo.

Na taj način je omogućila da se ovom privrednom društvu odobri i isplati nezakonit povraćaj PDV-a od u iznosu od 11.665.312 dinara, čime je pribavljena korist navedenom privrednom društvu, a u istom iznosu oštećen budžet Republike Srbije.

Osumnjičena je na saslušanju detaljno iznela svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

Podsećamo, da je pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 21. avgusta ove godine pokrenuta je istraga protiv sedmoro osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela: Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost, Poreska utaja i Pranje novca, kojima su oštetili budžet Republike Srbije za oko 350 miliona dinara.

Ova istraga je proširena 11. septembra godine naredbom o proširenju istrage protiv petoro poreskih inspektora zbog sumnje da su izvršili krivična dela Zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.