Saslušana grupa osumnjičena za pranje novca; Branili se ćutanjem

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 20:19

Saslušana grupa osumnjičena za pranje novca; Branili se ćutanjem

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušano 11 osumnjičenih za pranje novca.

Osim toga oni su optuženi i za poreske prevare i poresku utaju kojima je oštećen budžet Republike Srbije oštećen za više od 122 miliona dinara. Saopšteno je da su oni oprali novac u iznosu od skoro 400 miliona dinara.

Petoro osumnjičenih se na saslušanju branilo ćutanjem, dok su ostali izneli svoju odbranu.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saslušanja tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak da svim osumnjičenima odredi pritvor.

Osumnjičeni se terete za krivična dela pranje novca, poreska prevara i poreska utaja.

Podsetimo, uhapšena lica S. V., S. V., D. J., M. R., M. M., i M. M. se sumnjiče da su kao odgovorna lica ili faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i iz okoline Sremske Mitrovice, od 2019. do polovine 2023. godine, na osnovu lažnih računa o prometu robe i usluga koji nije izvršen, prenosili novac na račune privrednih društava I.V. i V.V. u iznosu od oko 396 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.