Saša Radulović dobio sudski spor protiv Klanaščeka

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Radulović dobio sudski spor protiv Klanaščeka

Bivši član pokreta Dosta je bilo (DJB) Branko Klanšček izgubio je danas sudski spor protiv Saše Radulovića, a Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom se Klanšek obavezuje da isplati bivšem lideru stranke 201.000 dinara na ime sudskih troškova krivičnog postupka, navodi se u saopštenju Pokreta.

Branko Klanšček je 2016. godine podneo privatnu krivičnu tužbu protiv Saše Radulovića i Marka Milovanovića zbog autorskog teksta na veb-sajtu DJB, u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je opisano kako je Klanšček pokušao da postane njihov odbornik u Opštini Vračar.

U saopštenju se navodi da je Branko Klanšček isključeni član DJB koji se "lažno predstavljao kao zastupnik grupe građana Dosta je bilo-Saša Radulović na Vračaru. Nakon izbacivanja, Klanšček je davao izjave za medije kojima je obmanjivao javnost, a medijski prostor je dobijao u Srpskom Telegrafu, Danasu, Informeru i na TV Pink".

Nekadašnji član opštinskog odbora DJB na Vračaru ;Marko Milovanović je u autorskom tekstu koji je bio predmet sudskog spora reagovao na Klanščekove medijske nastupe.

Sud je ocenio da Branko Klanšček nije javna ličnost niti nosilac javne funkcije, te da nije dužan da trpi iznošenje kritičkog mišljenja. Sud je Milovanoviću izrekao opomenu, a Radulovića oslobodio svih optužbi.

Kako se navodi u saopštenju iz pokreta DJB, Klanaček je izbačen iz pokreta kada je otkriveno da je pre lokalnih izbora 2016. falsifikovao izbornu listu pokreta ĐB na Vračaru i sebe stavio na prvo mesto.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klanšček: Radulović oslobođen – Milovanović preuzeo krivicu

Izvor: RTS, 08.Maj.2018, 13:03

Nekadašnji član Pokreta "Dosta je bilo" Branko Klanšček saopštio je da je povodom njegove tužbe za krivično delo uvreda, bivši predsednik vračarskog odbora tog Pokreta Marko Milovanović proglašen krivim, dok je predsednik Pokreta Saša Radulović oslobođen optužbe. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.