Saša Bjelica - prvak Balkana

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 05.Jul.2010, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Bjelica - prvak Balkana

 

Džudista kluba ''Famos'' iz Istočnog Sarajeva Saša Bjelica osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Balkana za starije pionire koje je održano proteklog vikenda u Igalu i tako postao treći po redu džudista ''Famosa'' koji se okitio titulom šampiona Balkana.
Trener u Džudo klubu ''Famos'' Željko Šiljegović rekao je da je Bjelica zlatnu medalju izvojevao u veoma jakoj konkurenciji, uz učešće džudista iz devet zemalja.

''Saša je do zlatne medalje došao >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << zahvaljujući pobjedama nad takmičarima iz Crne Gore i Turske, i to tako da je sve svoje protivnike u četiri borbe savladao maksimalnim rezultatom 10:0'', naglasio je Šiljegović.

Prema njegovim riječima, u sastavu reprezentacije BiH iz Istočnog Sarajeva učestvovali su i Vladan Božović, Tamara Radošević, Nikola Mikavica iz Džudo kluba ''Slavija'' i Nemanja Majdov iz Džudo kluba ''Randori'', ali oni nisu uspjeli da se plasiraju među četiri najbolja takmičara.

Šampioni Balkana iz BiH postali su i Nikola Mišković iz trebinjskog ''Leotara'' i Petar Zadro iz mostarske ''Borse''.

Veoma zapažen nastup i odličan rezultat ostvario je još jedan mladi džudista ''Famosa'' - Stefan Šiljegović, koji je na Evropskom džudo turniru u Austriji osvojio srebrnu medalju u konkurenciji takmičara iz 26 zemalja, pobijedivši do finala dvojicu Austrijanaca, Mađara i takmičara iz Holandije, dok je u finalu izgubio od takmičara iz Njemačke.

Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.