Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Krajnji ishod popisa je nekredibilnost rezultata

DOBOJ - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da je krajnji ishod popisa stanovništva u BiH iz 2013. godine nekredibilnost rezultata.

"Moram da priznam da se krećemo u pravcu koji sam naslućivao da jedna odluka o metodologiji koju je usvojio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić proizvodi neku drugu, što se i obistinilo", rekao je Šarović novinarima u Doboju.

Ocijenivši da je loše što je krajnji ishod takav, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Šarović je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluku o popisu stanovništva.

Agencija za statistiku BiH objavila je nedavno rezultate popisa koje ne priznaju institucije Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u srijedu Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Srpskoj čiji je cilj objavljivanje pouzdanih i metodološki ispravnih podataka popisa koji je sproveden 2013. godine za teritoriju Republike Srpske

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.