Šarolike cene autobuskog prevoza do crnogorskog primorja

Izvor: Blic, 21.Jun.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarolike cene autobuskog prevoza do crnogorskog primorja

Povratna karta Beograd – Herceg Novi kod jednog prevoznika košta skoro isto kao karta u jednom smeru kod drugog. Mnogi građani koji se spremaju za letovanje verovatno će se zapitati kako je to moguće.



Ako se zaputite na Jadransko more, konkretno u Herceg Novi, treba vam od 26 do 34 evra za kartu u jednom pravcu. Kupovinom povratne karte ostvarićete popust, a onda vas karta košta od 40 do 54 evra, zavisno od prevoznika. Tako, povratna karta za leskovački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Kanis" košta samo šest evra više od jednog smera kod „Laste".

Kako su nam objasnili u Beogradskoj autobuskoj stanici, popust pri kupovini povratne karte kreće se od deset odsto pa naviše, a određuju ga sami prevoznici. Primera radi, ako odlučite da putujete autobusima leskovačkog prevoznika, kupovinom povratne karte od 40 evra ostvarićete 40 odsto popusta, dok povratna kod „Laste" košta 54 evra. Razliku od 14 evra u „Lasti" opravdavaju kvalitetom usluge, dodajući da njihova vozila na sezonskim linijama nisu starija od tri godine.

– Na formiranje cena prevoza najviše utiče devizni kurs. U poređenju sa prošlom sezonom, cene su ostale skoro iste u evrima, zato što smo tada računali kurs na 90 dinara, iako je zvanični bio 85, a sadašnji cenovnik smo pravili po kursu nižem od trenutnog – objašnjava Vladimir Vins, direktor saobraćaja „Laste", i dodaje da su sezonske linije uvek za dvadesetak odsto skuplje u odnosu na redovne jer je to poslovna politika preduzeća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.