Šariću i Lončaru produžen pritvor

Izvor: B92, 05.Avg.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šariću i Lončaru produžen pritvor

Podgorica -- Veće Višeg suda u Bijelom Polju produžilo pritvor Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima se sudi zbog pranja novca, pribavljenog od šverca droge.

Duško Šarić je brat odbeglog narko-bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu. Lončar je bivši izvršni direktor pljevaljske firme "Mat kompani", koja je pripadala braći Šarić.

Duško Šarić i Lončar se terete da su od 2007. do 2010. godine, putem bankarskih i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansijskih poslovanja, prikrili poreklo 21 miliona evra.

U odluci veća, kako prenose podgorički mediji, navodi se da je pritvor produžen zbog težine krivičnog dela, načina izvršenja, kao i postojanja izuzetnih okolnosti koje opravdavaju produženje pritvora.

Viši sud u Bijelom Polju u maju prošle godine osudio je Šarića na osam, a Lončara na šest godina, zbog pranja novca stečenog od šverca droge.

Apelacioni sud Crne Gore je, zbog povrede odredaba krivičnog postupka, ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju i naložio ponovno suđenje, koje je u toku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šariću i Lončaru produžen pritvor

Izvor: RTS, 05.Avg.2013

Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima se sudi zbog pranja novca, produžen pritvor. Oni se terete da su od 2007. do 2010. godine, putem bankarskih i finansijskih poslovanja, prikrili poreklo 21 miliona evra. ..Vanraspravno veće Višeg suda u Bijelom Polju donelo je odluku o produženju...

Nastavak na RTS...

Crna Gora: Šariću i Lončaru produžen pritvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Avg.2013

Viši sud  u Bijelom Polju produžio je  pritvor Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima se sudi zbog pranja novca, pribavljenog od šverca droge. Duško Šarić je brat odbjeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu. Lončar je bivši izvršni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

BIJELO POLJE: Sud produžio pritvor Dušku Šariću!

Izvor: Kurir, 05.Avg.2013

U odluci veća navodi se da je pritvor produžen zbog težine krivičnog dela načina izvršenja, kao i postojanja izuzetnih okolnolnosti koje opravdavaju produženje pritvora..PODGORICA - Veće Višeg suda u Bijelom Polju danas je produžilo pritvor Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima...

Nastavak na Kurir...

Šariću i Lončaru produžen pritvor

Izvor: Blic, 05.Avg.2013

Veće Višeg suda u Bijelom Polju danas je produžilo pritvor Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru, kojima se sudi zbog pranja novca, pribavljenog od šverca droge...Duško Šarić, brat odbeglog narko bosa Darka Šarića, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu i Jovica Lončar,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.