Zoranu Ćopiću 4,5 godine robije za pranje Šarićevog novca

Izvor: Blic, 18.Jul.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoranu Ćopiću 4,5 godine robije za pranje Šarićevog novca

Kontroverzni biznismen iz Novog Grada Zoran Ćopić (42) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest meseci zatvora zbog "pranja novca" narko bosa Darka Šarića.

Posebno odeljenje Okružnog suda u Banjaluci za najteže oblike organizovanog kriminala osudilo je i drugooptuženog Dragu Nižola (53) direktora firme "Aviorent" i to na dva meseca zatvora.

Chopić je danas pušten iz pritvora, a umesto toga izrečene su mu mere zabrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je optužen, jer je s umišljajem ulagao prljav novac od prodaje droge u privredne tokove Republike Srpske, pišu "Nezavisne novine" i preciziraju da je od 2008. do polovine 2010. godine 'oprao' veću količinu novca, stečenog od prodaje droge Šarića.

Njegovim "radom" najviše je pogodjena Fabrika šećera u Bijeljini čiji radnici već duže vreme ne rade zbog blokade ovog preduzeća.

Kako se navodi u presudi, on je novac "prao" sa više osoba, među kojima su bili Drago Nižol i Ljubo Mrđen, direktori banjalučkih preduzeća 'Agrokop' i 'Aviorent', inače u vlasništvu Chopića.

Mrđen je nakon priznanja krivice još ranije osudjen na šest meseci zatvora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoranu Ćopiću 4,5 godine robije za pranje Šaricevog novca

Izvor: Press, 18.Jul.2013

Posebno odeljenje Okružnog suda u Banjaluci za najteže oblike organizovanog kriminala osudilo je i drugooptuženog Dragu Nižola (53) direktora firme "Aviorent" i to na dva meseca zatvora.. Ćopić je danas pušten iz pritvora, a umesto toga izrečene su mu mere zabrane.. On je optužen, jer je s...

Nastavak na Press...

Zoranu Ćopiću 4,5 godine robije zbog pranja Šarićevog novca

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2013

Kontroverzni biznismen iz Novog Grada Zoran Ćopić (42) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest meseci zatvora zbog 'pranja novca' narko bosa Darka Šarića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.