Šarićeva grupa osumnjičena za pranje novca

Izvor: Studio B, 18.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarićeva grupa osumnjičena za pranje novca

Dopuna izveštaja o počinjenom krivičnom delu podneta je protiv trojice državljana BiH, Srbije i Crne Gore, saopštio je MUP RS na svom sajtu, ne navodeći identitet osumnjičenih.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnela je Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci dopunu krivične prijave protiv trojice članova organizovane kriminalne grupe Darka Šarića zbog sumnje da su oprali više od 2 miliona evra.

Prijavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << lica su kao članovi organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, koja se bavila proizvodnjom i prometom opojnih droga, a u svojstvu vlasnika i direktora ofšor kompanije ''Lafino Trade LLC Delaware'' potpisali fiktivni ugovor o pružanju naknada za konsultanske usluge koji je zaključen 2008. godine između te kompanije i ofšor kompanije ''DIGIVISION LLC'', navodi se u saopštenju.

Kako je saopštio MUP RS, na osnovu ugovora izvršeno je više uplata na nerezidentni račun ofšor kompanije, sve u nameri da nelegalni novac,za koji su osumnjičeni znali da potiče iz krivičnog dela, ubace u finansijske tokove i integrišu u privredno poslovanje u sklopu delatnosti Šarićeve kriminalne grupe.

Navedenim radnjama izvršeno je krivično delo pranje novca u ukupnom iznosu od 2.199.794,58 evra (4.302.358,24 KM).

Srbija je raspisala Interpolovu poternicu za Šarićem zbog pranja novca i šverca droge.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.