Šarić u ponedeljak pred sudom

Izvor: RTS, 19.Mar.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić u ponedeljak pred sudom

Darko Šarić će se u ponedeljak prvi put pojaviti na suđenju koje je u toku i tada će se izjasniti o optužnici i da li možda želi da prizna krivicu ili osporava navode iz optužnice i prikupljene dokaze, kaže za RTS Miljko Radisavljević. Protiv Šarićeve grupe vode se dva paralelna postupka - za šverc narkotika i za pranje novca.

Suđenja kriminalnoj grupi Darka Šarića nastavlja se u ponedeljak, 24. marta kada će se pred sudom pojaviti i juče uhapšeni narko-bos, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potvrdio je za RTS tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. To je jedan od dva postupka koji se vode pred posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

"U ponedeljak je prvo Šarićevo pojavljivanje na glavnom pretresu i tada će se izjasniti o optužnici, odnosno, da li pre svega želi da iznosi odbranu, da li možda želi da prizna krivično delo ili osporava navode optužnice i dokaze koje smo mi prikupili", objasnio je Radisavljević, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Tužilac je objasnio da se protiv Šarićeve grupe vode dva paralelna krivična postupka - jedna po optužnici za šverc narkotika, a drugi za pranje novca. Protiv Šarića i njegovih saradnika podignuto je ukupno 13 optužnica - šest za šverc droge, a sedam za pranje novca.

Upitan da li će se, osim na suđenju po ovim optužnicama, Šarić možda pojaviti kao svedok u nekim drugim predmetima, Radisavljević je potvrdio da će biti saslušan kao svedok u predistražnom postupku koji se vodi povodom krivičnog dela odavanje službene tajne. U okviru tog postupka ranije je saslušan Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova.

"Da li će biti još krivičnih postupaka u kojima bi on (Šarić) imao neku drugu ulogu o tome ćemo razgovarati kada budemo završili neke predistražne postupke koji su u toku", rekao je Radisavljević.

Po šest spojenih optužnica za šverc narkotika optuženo je ukupno 39 članova grupe, a na optuženičkoj klupi, pored Šarića, je svega 11 optuženih. Naime, njih 16 je u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.