Šarić negira pranje novca, traži odlaganje suđenja

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić negira pranje novca, traži odlaganje suđenja

Optuženi Darko Šarić negirao je u utorak pred Specijalnim sudom krivicu za pranje više od 20 miliona evra koje je, po optužnici, stekao krijumčarenjem kokaina. Šarić i njegov advokat Radoslav Baćević zatražili su odlaganje glavnog pretresa, kako bi se Šarić upoznao sa spisima i spremio odbranu.

Sudsko veće je odredilo kratku pauzu kako bi odlučilo o zahtevu odrbane. "Nisam razumeo optuznicu, pošto je optužnica katastrofa. Meni je ovo omiljena optužnica", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Šarić.

Osim Šarića, optuženo je jos 15 osoba koje tužilaštvo tereti da su novac stečen krijumčarenjem kokaina ulagali u legalne finansijske tokove, privatizaciju i kupovinu preduzeća u Srbiji.

Šarić je u pritvoru od 18. marta, a pred Specijalnim sudom optužen je i za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike. U prvom pojavljivanju pred Specijalnim sudom, prošle sedmice, Šarić je rekao da "nema toga koga neće zvati za svedoka za pranje novca".

Prema optužnici, prljav novac je preko of šor kompanija prebacivan u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a deo novca je u gotovini položen u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišćen je, kako tvrdi tužilaštvo, i za izdavanje bankarskih garancija koje su upotrebljene u privatizaciji društvenih preduzeća. Novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarić: Optužnica je katastrofa

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Apr.2014

Optuženi Darko Šarić negirao je danas pred Specijalnim sudom krivicu za pranje više od 20 miliona evra koje je, po optužnici, stekao krijumčarenjem kokaina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.