Izvor: B92, 23.Jan.2010, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić na poternici Interpola

Beograd -- Za Darkom Šarićem, Goranom Sokovićem i još osmoricom osumnjičenih za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, raspisana je međunarodna potraga, pišu "Novosti".

Kako saznaje ovaj list, Darko Šarić je u Budvi, a Soković u Pljevljima. Sumnja se da su i ostali begunci utočište pronašli u Crnoj Gori. Do sada je istragom obuhvaćeno 19 osoba. Istraga povodom ovog slučaja vodi se i u Urugvaju u čijim je vodama zaplenjeno tri tone kokaina namenjenih evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržištu.

Policija je u četvrtak, po nalogu Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala, pretresla 18 objekata u vlasništvu, ili koje koristi Šarić, a akcija je nastavljena i u petak pregledom oduzetih stvari.

Pored nekoliko vozila, policija je zaplenila kompjutere i određenu dokumentaciju.

Pretresu luksuznih kuća u elitnom naselju Sremske Kamenice - Tatarskom brdu, u Ulici Ivana Franka 10 i 11, prisustvovao je i Šarićev advokat Radovan Štrbac iz Novog Sada.

Prema nezvaničnim informacijama, kuća na broju 10 vodi se na ime Željka Brajovića, pripadnika MUP-a Crne Gore, koji je, inače, šef obezbeđenja braće Šarić.

Dok traje istraga u Srbiji, ali i Argentini i Americi, Šarić, kako pišu "Novosti", mirno živi u Crnoj Gori, odakle je nedavno poslao poruku da njega i njegovog brata Duška niko ne uznemirava i da su optužbe protiv njih delo zlonamernika.

Koliko su Šarići spokojni u rodnom gradu, svedoči i činjenica da su braća odlučna da u Pljevljima otvore lokalnu televiziju. Mnogi čak tvrde da će televizija dobiti nacionalnu frekvenciju na konkursu koji će biti uskoro objavljen.

Šarići se pominju i kao aktivni učesnici više privatizacija u Srbiji, posebno Vojvodini.

Od beogradskih biznismena, a posredstvom jedne američke firme, kupili su hotele "Patria" u Subotici i "Prezident" na Paliću, nekoliko restorana i kafića na severu Vojvodine.

Za imena "biznismena" iz Pljevalja vezuje se i niz diskoteka i kafića u Beogradu. Pored "H20" i "Magacina", policija je pretresla i lokale "Paskući" i "Kod".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.