Šarić jači od banaka

Izvor: BKTV News, 21.Jan.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić jači od banaka

Ako je tačna infromacija, a toliko ih je u poslednje vreme da čovek prestaje da veruje i kada se plasira istina – Darko Šarić, balkanski, a možda i evropski narko bos, ispada da je bio najveći „srpski investitor“! Ono čime danas mediji zabavljaju srspku javnost je da je Šarić poslovao bolje od najbolje banke u našoj zemlji.
Istina, sada se nalazi pod istragom u nekoliko zemalja i ako ga „posluži nesreća Al Kaponea“ – i on će pre da padne u šake pravde zbog finansijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mahinacije, nego što je stvarao milijarde baveći se prometom narkotika. Dakle, mediji tvrde da je Darko Šarić, pre nego što je nestao uz Srbije i Crne Gore – obrnuo, ali je tačnije rečeno – „oprao“ – 1,7 milijradi evra. I sve to kroz razne kupovine, privatizacije, ulaganja u oranice u Vojvodini ili na druge načine.
Prema njemu su male mnoge banke, jer je finasirao preko 600 kompanija iz Srbije. Čovek je bio izuzetno aktivan, pojavljivao se na svaku iole primaljiviju aukciju ili tendere. I, u normalnim pirlikama, da je delovao sistem, morao je da bude u stalnom kontaktu sa Agencijom za privatizaciju, jer većina tih poslova je išla preko ove institucije. A to znači, da su odgovorni radili svoj posao. Šarić bi odavno bio pod kontrolom tužilaštva,a ne tek kada je otkriveno više od dve tone narkotika.
Odavno ljudi koji se razumeju u bankarstvo ukazuju da je naš sistem tako postavljena da su strane, nazovi banke – ćerke, a zapravo – to su samo kupljene franšize, danas takodje bile osumnjičene za korupciju i kriminal. Ovako o poslovanju i Alpa- adrija grupe, ali i inevsticionog fonda Rafajzen banke, istragu vodi austrijska policija. Verovatno da obe proklinju dan kada su se upustile u posao sa Šarićem. Jer, kada je reč o našim bankarskim propisima, to je dobar trag da se uopšte preispita način poslovanja „srtranih banaka“, pogotovo sumnja da izvlače veliku količinu novca iz Srbije i van profita, što je dozvoljeni i logično.
Naime. I Alpa – adrija iz Klagenfurta i Rajfazen iz Beča su danas pod sitragom austrijskih vlasti i ima nade da će njihova policija, radi svojih potreba, da pronadju „utočište odbeglog Šarića“. Ali, ne samo to. Možda će finansijske špekulacije da pomognu da se najzad skine misterija sa onog što malo – malo pa se pojavi u našoj javnosti u vidu pitanja – sa kime je Šarić ranije, ali i sada, u kontaktu iz vrha vlasti.
Teško je poverovati da predsednik države i prvi zamenik premijera tek tako ponavljaju da će svako ko je saradjivao ili kontaktirao sa Šarićem, a pripada vrhu vlasti – „izgubiti glavu“.
Hajde da i to vidimo!
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.