Šarena laža u Grdelici

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarena laža u Grdelici

Posle obrušavanja potpornog zida na Koridoru 10, biće srušeno i celo brdo, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - Ruše brdo, da pomere zemlju kompletno na drugu stranu, jer i to što se do sada nije srušilo, sada vidimo i očigledno je da će se srušiti - poručio je šef države, a građevinski inženjer iz Niša

Danijel Dašić je takvu misiju ocenio skoro kao nemoguću, a dokaz su proste računske operacije.

- To je 25 miliona kubnih metara, a pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pretpostavkom da kamion odnese deset kubika u roku od četiri minuta, to je 360 tura dnevno, odnosno 7.000 radnih dana ili 20 godina - pojašnjava Dašić za "Vesti" i dodaje da povećanjem broja mašina i uz rad 24 sata dnevno, izvođenje radova može da se skrati, ali nikako do kraja godine.

Dodaje i da je pitanje kako istovariti to brdo na drugu stranu kada je i tamo brdo, pa kaže da bi toliko zemlje moglo da se premesti samo u Bor ili neki rudnik gde su ogromne rupe od kopanja rude.

- Ta priča o brdu dobro zvuči masama, a iz stručnog ugla gledano deluje kao dečja igra, ajde da pravimo zamak od peska na tri sprata - kaže on.

Dašić napominje da će radovi još poskupeti, mada je njihova cena do sada duplirana, a rok tri puta produžen. Pita i zašto samo inženjeri da budu odgovorni za obrušavanje, a ne i oni koji su to potpisali.

- Gde su tu ministarka građevine Zorana Mihajlović, pa bivši i sadašnji direktora Koridora Srbije Dmitar Đurović i Zorana Babića - pita Dašić uz napomenu da je istočni krak skuplji 24 miliona evra, a rokovi probijeni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.