Sardinija: Najezda miliona skakavaca - uništili useve, uletali u kuće

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sardinija: Najezda miliona skakavaca - uništili useve, uletali u kuće

Lokalni mediji navode da su insekti uništili više od 2.000 hektara obradive zemlje.

Milioni skakavaca napravili su ogromnu štetu na Sardiniji u najgoroj najezdi insekata na tom ostrvu u poslednjih 60 godina, preneli su lokalni mediji.

Ogromni rojevi uništili su useve i uleteli u kuće u mestima Otana i Orani u oblasti Nuoro u središnjem delu ostrva.

Uništeno je više od 2.000 hektara obradive zemlje, a lokalni mediji, navode da je prizor izgledao strašno, kao da se "tepih" skakavaca spustio na useve.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sardinija: Najezda miliona skakavaca - uništili useve, uletali u kuće

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2019

Lokalni mediji navode da su insekti uništili više od 2.000 hektara obradive zemlje...BBCSkakavci su uništili useve u središnjem delu ostrva..Milioni skakavaca napravili su ogromnu štetu na Sardiniji u najgoroj najezdi insekata na tom ostrvu u poslednjih 60 godina, preneli su lokalni mediji...Ogromni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.