Šarčević čestitao Univerzitetu u Beogradu 210 godina rada: Cilj nam je da zadržimo mlade u zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2018, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević čestitao Univerzitetu u Beogradu 210 godina rada: Cilj nam je da zadržimo mlade u zemlji

Proslavljen još jedan jubilej

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević čestitao je večeras Univerzitetu u Beogradu 210 godina od osnivanja i poručio da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže i unapređuje kvalitet i kapacitet naših univerziteta.

Pročitajte i:

- Cilj nam je da zadržimo mlade u zemlji, da omogućimo da ovde ostane kvalitet - naglasio je Šarčević.

Ministar je konstatovao da su predsednik Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, odlučni u nameri da postanemo društvo nauke.

On je naveo i da je u tom smislu poslednjih godinu dana inteziviran rad na Zakonu o fondu za nauku.

Šarčević je dodao i da će i novi Zakon o stipendiranju učenika i studenata omogućiti da one oblasti koje u ovom trenutku nisu dovoljno perspektivne, ali poseduju potencijal, počnu da se razvijaju.

Šarčević je rekao i da će najavljene izmene Zakona o visokom obrazovanju omogućiti da Univerzitet u Beogradu bude proglašen univerzitetom od nacionalnog značaja, navodi se u saopšetnju Ministarstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.