Šarčević: Strategija obrazovanja je spisak lepih želja

Izvor: N1 televizija, 12.Jan.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Strategija obrazovanja je spisak lepih želja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Mladen Šarčević nazvao je aktuelnu Strategiju obrazovanja spiskom lepih želja. On je za "Novi magazin" rekao da se Strategija do 2020. ne može se ostvariti jer zahteva jednosmenski rad, duži boravak dece u školi, veću zaposlenost ljudi, a mi sve imamo obrnuto".

Ali, "ako digitalizujemo proces, a to ćemo kroz projekat E-prosveta, brzo ćemo krenuti napred", ocenio je ministar.

Šarčević je najavio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "ove godine 200 škola biti dobro opremljene i 'digitalno zrelo' - kako se to kaže, a svi zaposleni će biti spremni i da rade digitalno" za šta, kako je rekao, "nemamo ozbiljna sredstva u budžetu, nego partnere - Majkrosoft, Telekom, NIS, Huavej".

"Zakoni koje završavamo doneće promene, posebno krovni, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a vratićemo Ministarstvu ingerencije koje su mu oduzete, kao što je postavljanje i razrešenje direktora", rekao je ministar.

Najavio je i da će sistem ocenjivanja đaka biti dograđen i da će školama biti data "mogućnost da se brže osećaju autonomnim".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Strategija obrazovanja - spisak lepih želja, sve obrnuto"

Izvor: B92, 12.Jan.2017

Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević nazvao je aktuelnu Strategiju obrazovanja spiskom lepih želja...Šarčević je u intervjuu za "Novi magazin" rekao da je ta "strategija je spisak lepih želja, i do 2020. ne može se ostvariti jer zahteva jednosmenski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.