Šarčević: Smene direktora početkom drugog polugodišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jan.2019, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Smene direktora početkom drugog polugodišta

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će pojedini direktori škola koji su počinili teže prekršaje biti smenjeni početkom drugog polugodišta, dok će za lakše prekršaje dobiti samo opomenu.

"Odbio sam da potpišem imenovanje dva direktora, jednog u Vojvodini i drugog u Novom Pazaru jer imaju problem sa Agencijom za borbu protiv korupcije. Ti kandidati su dobili većinu na nastavničkom veću i na školskom odboru, guraju ih u svim glasanjima iako ne ispunjavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uslove konkursa", rekao je Šarčević za list Danas od petka.

Prema njegovim rečima, analiza nepravilnost primene stručnog uputstva o formiranju odeljenja pokazala je da se manipulisalo brojem učenika, ali i da su otkrivena četiri sumnjiva savetnika u školskim upravama koji su zaduženi za finansije.

Šarčević je kazao da je ta analiza rađena u šest školskih uprava, ali da je sada proširena i na muzičke škole i škole za decu sa smetnjama u razvoju.

Najavio je i da će od 1. septembra ove godine u 100 škola biti uveden jednosmenski rad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar: Smene direktora početkom drugog polugodišta

Izvor: B92, 25.Jan.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će pojedini direktori škola koji su počinili teže prekršaje biti smenjeni početkom drugog polugodišta...Ministar je naveo i da će za lakše prekršaje dobiti samo opomenu..."Odbio sam da potpišem imenovanje dva direktora, jednog u Vojvodini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.