Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Reforme obrazovanja vidljive i u malim sredima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je prilikom posete Osnovnoj školi "Vuk Кaradžić" u Кrnjevu, koja danas proslavlja 240 godina postojanja, rekao da je u prethodne tri godine obnovljeno i rekonstrisano oko 900 školskih objekata u Srbiji, u saradnji sa Кancelarijom za javna ulaganja Vlade i drugim ministarstvima.

Ministar je rekao da "reforma obrazovanja, osim rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola, obuhvata i izmenu planova i programa, obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nastavnika, uvođenje jednosmenskog rada, kao i druge projekte koji se sprovode u cilju unapređivanja obrazovanja i vaspitanja na svim nivoima", saopštilo je ministarstvo.

"Кvalitetno obrazovanje prisutno je svuda u Srbiji i dostupno svim đacima. Nastavnicima su omogućene obuke i usavršavanja. Osim toga, posebno me raduje što su rezultati reformi već sada vidljivi u manjim sredinama", rekao je Šarčević, dodajući da je za reforme potrebno vreme, te da će rezultati biti još vidljiviji 2021. godine.

Ministar je obišao i OŠ "Radica Ranković" u Lozoviku, u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković naveo je da će lokalna samouprava nastaviti da prati reformske procese koji se sprovode i tim povodom se zahvalio ministru Šarčeviću na podršci u renoviranju škole, kao i za sve što je Ministarstvo uradilo na reformi obrazovanja.

"Vrednost radova na obnovi škole u Lozoviku je 20 miliona dinara, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva za opremanje osam kabineta", rekao je Matković, dodajući da su u toku radovi na energetskoj efikasnosti škole.

Škola u Krnjevu je najstarija seoska škola u Srbiji, sa radom je počela 1779. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.