Šarčević: Nedopustivo nasilničko ponašanje učenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Dec.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Nedopustivo nasilničko ponašanje učenika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević pružio je danas punu podršku nastavnici Vesni Radić iz Tehničke škole u Mladenovcu, koju je za katedrom ošamario šesnaestogodišnji učenik i najavio nultu toleranciju za nasilje u školama.

Ministar je osudio nasilničko ponašanje učenika i naglasio da su ovakve situacije nedopustive, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je najavio ozbiljnije i oštrije sankcije za svako kršenje pravila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ponašanja u školama.

"Radimo na novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kojim ćemo uvesti drastičnije mere za neprimereno ponašanje u školama. Ovakve slučajeve nećemo tretirati kao obične prekršaje, već kao, maltene, napad na službeno lice", naglasio je ministar Šarčević, dodajući da ovakvi incidenti ne smeju da se događaju.

Prema njegovim rečima, u rad na novim zakonskim rešenjima biće uključena i druga nadležna ministarstva, kako bi sankcije za nasilničko ponašanje učenika u školi snosili i njihovi roditelji ili staratelji.

„Imaćemo nultu toleranciju za nasilje u školama“, zaključio je ministar. Đak mladenovacke Tehnicke škole fizcki napao nastavnicu nasred casa. V. P. se ispisao iz škole, pa nece biti disciplinskog postupka, a nadležni bi morali da reaguju za ozbiljniju prijavu od školske.

Prema pisanju beogradskih medija, incident se dogodio u sredu kada je učenik drugog razreda Tehnicke škole u Mladenovcu na času udario šamar profesorki Osnova elektrotehnike i izašao iz učionice.

Protiv učenika je pokrenut prekršajni postupak, ali se on ispisao iz škole.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenik ošamario nastavnicu, ministar upozorava

Izvor: B92, 10.Dec.2016

Beograd -- Ministar prosvete Mladen Šarčević pružio je podršku nastavnici Vesni Radić iz Tehničke škole u Mladenovcu, koju je za katedrom ošamario šesnaestogodišnji učenik..Šarčević je najavio nultu toleranciju za nasilje u školama...Ministar je osudio nasilničko ponašanje učenika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.