Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2020, 10:45

Šarčević: Ne mešamo se u izbor dekana Filološkog fakulteta

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da Filološkom fakultetu niko ne oduzima pravo da bira dekana ali da "moraju da se poštuju zakonske norme".

"Onog trenutka kad usvoje statut, a na šta su obavezni po zakonu, mogu da nastave sa procesom koji su započeli. Ukoliko izaberu dekana po starom statutu on neće biti izabran po zakonu", rekao je Šarčević za "Blic".

Ministar je na ovaj način komentarisao navode profesora i studenata Floškog fakulteta da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ministarstvo prosvete umešalo u izbor dekana i time narušilo autonomiju visokoškolske ustanove.

Deo profesora koji protestuju traže od Šarčevića do otkoči proces izbora dekana tako što će povući odluku prosvetne inspekcije koja je naložila da fakultet u roku do 36 dana donese statut koji je usklađen sa novim Zakonom o visokom obrazovanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.