Šarčević: Naš cilj nije ukidanje SKC ili DKSG

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Naš cilj nije ukidanje SKC ili DKSG

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da cilj ministarstva nije ukidanje Studentskog kulturnog centra (SKC) ili Doma kulture Studentski grad (DKSG), već reorganizacija ustanova koje imaju lošu strukturu zaposlenih.

On je za izdanje dnevnog lista "Politika" od četvrtka, kazao da je plan da se spoje menadžmenti SKC i DKSG tako da SKC postane matična ustanova sa jednim direktorom.

On je dodao da sada svi univerzitetski gradovi u Srbiji imaju po jedan studentski >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << centar, osim Beograda.

"Samo Beogradski univerzitet ima dva centra, sa 'ad hok' programskim šemama i sa 125 zaposlenih i 100.000 studenata. Dakle niko ništa ne ukida, obe ustanove ostaju gde jesu", rekao je Šarčević i dodao da nijedan radnik neće ostati bez posla, a da je za neke od njih zainteresovana Visoka turistička škola.

On je kazao da je spajanje SKC i DKSG deo plana da "satelitska tela" koje ministarstvo finansira konačno počnu da rade, a među ta tela je svrstao preduzeća Nuklearne objekte Srbije, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i studentske centre.

"Niko do sada nije proveravao rad ovih ustanova, koliko imaju zaposlenih i šta oni rade, a mnogi od njih ne rade ništa, samo primaju platu i čekaju penziju. Kao menadžer to ne mogu da dozvolim", rekao je Šarčević.

Pre tri dana su zaposleni u DKSG uputili apel javnosti za sprečavanje ukidanja te institucije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.