Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2020, 11:27

Šarčević: Državna matura novi standard obrazovanja u Srbiji

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da međunarodni rezultati koji se tiču obrazovanja u Srbiji "nisu ono što očekujemo" i ocenio da "uvek možemo bolje".

On je na skupu povodom početka rada na razvoju i unapređivanju obrazovnih standarda rekao da je jedan od novih standarda koji se uvode u Srbiji projekat državne mature, koji se zasniva na unapređenju kvaliteta obrazovanja uvođenjem završnih ispita na kraju srednjeg obrazovanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Projekat državne mature finansira EU sa oko 3,7 miliona evra.

Prva proba državne mature biće održana od 27. do 30. oktobra u 101 srednjoj školi u Srbiji.

U prvoj probi će učestvovati učenici iz redova nacionalnih manjina, a takođe i učenici sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kojima će biti prilagođeni uslovi polaganja ispita.

Standardi služe za procenu postignuća učenika u razvoju određenih kompetencija i biće ugrađeni u budući maturski ispit.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Državna matura novi standard obrazovanja u Srbiji

Izvor: Beta Video, 20.Okt.2020

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da medjunarodni rezultati koji se tiču obrazovanja u Srbiji ``nisu ono što očekujemo`` i ocenio da ``uvek možemo bolje``. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.