Šarčević: Da sam ja šef Siniši Malom...VIDEO

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Da sam ja šef Siniši Malom...VIDEO

Beograd -- Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da on, da je šef Siniši Malom, ne bi ministru dao da podnese ostavku.

Dodaje da postoji mnogo primera akademske nečestitosti, a da se sada govori samo o doktoratu Malog.

"Imam utisak da se cela priča oko doktorata Siniše Malog obojila politikom. Njegovo je moralno pravo kako će on da postupi. Ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo kao građanin da dam svoje mišljenje", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Šarčević na pitanje novinara.

Šarčević je rekao da ne bi dovodio u pitanje ono što Mali radi, jer smatra da obavlja odličan posao, te da su odvojene stvari ono što Mali obavlja kao ministar i njegovo usavršavanje kao akademskog građanina.

"Veoma sam zadovoljan, kao resorni ministar, jer je ove godine prosveta dobila 7,36 odsto. Dakle, razumeo je da prosveti treba više i to je odlično", naveo je Šarčević. Prema njegovim rečima, najveća greška Malog je to što nije predstavio "sve ono što je dobro iz njegovog doktorata".

Dodaje da se "Pandorina kutija" otvorila i da će sada "gomila slučajeva da ispliva".

Kako kaže, postoje slični dokazi za ljude koji su upućivali na ovaj slučaj, te da njihovi radovi "ne odgovaraju doktoratu".

"U ovom slučaju, posledice bi trebalo da snose oni koji su dozvolili da se politika meša u visoko obrazovanje. Onog dana kada je neko ušao u zgradu Filozofskog fakulteta kako bi se obratio građanima, prekršeno je pet zakona. Zabranjeno da se neko obraća iz ustanove. Slična je situacija sa protestima studenata i Rektoratom. Kada je neko sa Ekonomskog fakulteta tražio da se ljudi politički izjasne, preko fakultetskog mejla, prekršio je zakon", rekao je Šarčević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.