Šarčević: Cilj strategije - da se ide ka industrijama koje donose velike zarade

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Cilj strategije - da se ide ka industrijama koje donose velike zarade

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je, tokom javne rasprava o Nacrtu strategije pametne specijalizacije, da je cilj te strategije da obrazovanje u Srbiji "ide ka industrijama koje donose zaposlenje i velike zarade", saopštilo je danas to ministarstvo.

Kako se navodi, Šarčević je u Naučno-tehnološkom parku Beograd rekao da se strategija bavi oblastima u kojima Srbija ostvaruje konkurentne prednosti i u koje je potrebno dalje investirati, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << informaciono-komunikacione tehnologije, hrana za budućnost, kreativne industrije, mašine i proizvodni procesi budućnosti.

Prema njegovim rečima, to ministarstvo intenzivno radi na novoj Strategiji razvoja obrazovanja, vaspitanja i nauke do 2030. godine čiji je moto "Društvo zasnovano na znanju" i dodao da je poslednjih godina urađeno mnogo toga kako bi se stvorio ambijent da se nauka razvija kvalitetnije i brže.

Javne rasprave danas su istovremeno održane u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šarčević: Cilj strategije da obrazovanje ide ka industrijama koje donose zaposlenje i velike zarade

Izvor: Danas, 17.Jan.2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kazao je danas tokom javne rasprava o Nacrtu strategije pametne specijalizacije, da je cilj te strategije da obrazovanje u Srbiji "ide ka industrijama koje donose zaposlenje i velike zarade", saopštilo je danas to ministarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.