Šarančićev čovek od „Železnica dobija stan!

Izvor: Press, 20.Jun.2010, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarančićev čovek od „Železnica" dobija stan!

Zoran Masal, sadašnji zamenik generalnog direktora „Železnica Srbije", bio je član Komisije za nabavku lokomotiva iz Slovenije zbog kojih je uhapšen Milanko Šarančić
Masal je u Komisiji bio zadužen baš za mišljenje o finansijskim uslovima ugovora o kupovini. Osim što je zamenik generalnog direktora, Masal je danas prvi na stambenoj rang-listi tog Javnog preduzeća!

Masal je unapređen prošle godine, i to iz sektora za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << finansije. Prilikom unapređenja nije mu smetalo to što je bio član Komisije za nabavku čuvenih dizel lokomotiva iz Slovenije, zbog kojih je nedavno uhapšen Šarančić. S obzirom na to da je radio u sektoru za finansije, on je u komisiji bio zadužen upravo za finansijsku procenu pristiglih ponuda!
Masal neće da govori o lokomotivama
Da je prvi na listi za dobijanje stana, Masal je potvrdio za Press.
- Tačno je da sam prvi na rang-listi za dobijanje stana. Ta lista je završena još pre šest meseci i čeka se samo odluka UO! Konkurisao sam u skladu sa pravilnikom preduzeća. Inače, već deset godina konkurišem. Bio sam na 20. mestu, pa na 15, osmom... Radim 24 godine u „Železnicama", imam troje dece i nemam rešeno stambeno pitanje. Svako, pa i vi, može da izvrši uvid u moju dokumentaciju, ništa nije mimo pravilnika. Tako da uopšte ne vidim u čemu je problem - izjavio je Masal.
On je, međutim, odbio da komentariše sve što se tiče njegovog učešća u Komisiji koja je odobrila kupovinu spornih lokomotiva.
- Ne bih da govorim o tome! Ne bih da dajem izjave na tu temu! U preduzeću postoji sva dokumentacija.

Generalni direktor „Železnica Srbije" Milovan Marković, koga je na tu funkciju postavio DS, tvrdi da nije znao da je Masal učestvovao u nabavci spornih lokomotiva, a da je znao, ne bi ga postavio za svog pomoćnika. Marković kaže da još nije odlučeno da li će Masal dobiti stan.
- Mi do stanova za naše zaposlene dolazimo tako što gradu Beogradu dajemo zemljište koje pripada „Železnicama", a oni nama izgrađene stanove. Međutim, mi sa Gradom još nismo sklopili ugovor o prenosu stanova, jer kasni izgradnja. Još se ne zna ko će dobiti stanove, pošto UO, koji je jedini nadležan za stanove, još nije doneo odluku o tome. Dakle, može svako od zaposlenih da konkuriše, pa tako može i Masal - objašnjava Marković.

Marković: Sada ga ne bih imenovao
Na pitanje da li je znao da je Masal bio član Komisije za nabavku slovenačkih lokomotiva, Marković odgovara da nije.
- Sve do sada nisam znao da je Masal bio član te komisije. Pa, ne mogu ja da znam sve o svakom zaposlenom! Njegov zadatak u toj komisiji bio je da oceni finansijski aspekt ponuda. Ali nije Komisija donela konačnu odluku o nabavci lokomotiva, već Komisija UO za Javne nabavke i sam UO - priča generalni direktor „Železnica", koji je Masala za zamenika postavio 2009. godine.
Na pitanje da li bi ga sada postavio za zamenika, Marković je ovako reagovao:
- Nemam grižu savesti jer je on, kao i još neki zaposleni, dao nadležnima iskaz zbog tih lokomotiva. Ali, naravno da ga ne bih imenovao za zamenika dok se sve ne ispita! Ali otkud sam znao...
A na pitanje čiji je Masal kadar, Marković kaže:
- On je član DS-a!

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.