Sarajevo: Zastava Srbije će biti uklonjena

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Zastava Srbije će biti uklonjena

Buloščić je za agenciju Anadolija rekao da su radnici ''Romanijaputeva'' postavili zastavu države Srbije na ulaz u Republiku Srpsku.
 
''Reč je o nesporazumu. Početkom decembra bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku". Radnici su uoči praznika došli da poprave tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u magacinu nije bilo druge, a kako bi je odmah zamenili. Zastava će biti zamenjena. Mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će sutra doći nove zastava. Ponavljam, reč je o nesporazumu, jer drugih zastava nije bilo'', rekao je  Buloščić za agenciju Anadolija.
 
Buloščić je dodao da gotovo niko nije objavio vest o tome da je srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", a da su svi reagovali na postavljanje zastave Srbije, što smatra neprimerenim. Postavljanje zastave države Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvalo je interes javnosti u cijenom regionu.
 
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhapse i kazne.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.