Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: U akciji "Jesen", uhapšen i Elezov prijatelj

SARAJEVO - Policija u Sarajevu uhapsila je juče tokom akcije "Jesen" devet osoba zbog šverca droge i posjedovanja oružja, od kojih je većina odranije poznata policiji.

Kako saznajemo, zbog droge su uhapšeni Dragan Perišić (38) zvani Bejbi, Elvira Salijević (34), Adnan Delić (34), Armina Zahirović (19) i Đanela Rahić (34).

Sumnja se da je predvodnik ove grupe Dragan Perišić, koji je bio saslušan na suđenju Zijadu Turkoviću kada je priznao da je privođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bezbroj puta i da je od djetinstva prijatelj sa Darkom Elezom, vođom jedne od najvećih kriminalnih grupa na Balkanu.

Osim što su dilovali drogu, Elvis Zemanić (25), Kenan Redžvelja (37), Mirza Memišević (28) i Adnan Krkbešević (35) su uhapšeni i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

U pretresima stanova osumnjičenih policija je pronašla i zaplijenila 16 paketića heroina, paketić kokaina, pištolj sa okvirom i municijom, veću količinu metaka od puške, nekoliko mobilnih telefona kao i određenu sumu novca za koji se sumnja da je zarađen preprodajom droge.

Perišić je bio uhapšen 2014. godine u akciji "Malta", zbog rasturanja marihuane i heroina na području cijele BiH. Još 2009. godine osuđen je na godinu i po zatvora zbog učešća u međunarodnom švercu heroina, a blažu kaznu je dobio na osnovu sporazuma o priznjanju krivice.

Elvis Zemanić, član ove grupe, inače Perišićev šurjak, privođen je zbog  izazivanja opšte opasnosti i nasilničkog ponašanja. Zbog droge i oružja hapšen je i Memišević. Kantonalno tužilaštvo je protiv Đanele Rahić nedavno podiglo optužnicu zbog šverca droge.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu juče su saopštili da je rad na ovom predmetu trajao više mjeseci i da su svi osumnjičeni zadržani na ispitivanju, nakon čega će biti odlučeni dalji koraci.

Policija je pronašla oružje tokom jučerašnjeg pretresa osoba i stambenih objekata na 17 lokacija na području Tuzlanskog kantona.

"Pronađeni su puškomitraljez M-72, poluautomatska puška M-72, puška dvocjevka, 12 komada municije kalibra 7,62 milimetra, 18 komada patrona, pet sjemenki kanabisa i SIM kartice. Nakon završenih pretresa, kriminalistički je obrađeno pet osoba", saopšteno je iz MUP-a TK.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.