Sarajevo: Izetbegović saslušan u svojstvu svjedoka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Izetbegović saslušan u svojstvu svjedoka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine saslušan u svojstvu svjedoka u vezi s imenovanjem Nermane Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji.

Izetbegović je na sjednici Predsjedništva BiH imenovao Nermanu Hadžijahić za ambasadoricu BiH u Sloveniji i to na prijedlog predsjednika Stranke za bolju budućnost (SBB-a) Fahrudina Radončića.

Podsjećamo, u presretnutim razgovorima između Bakira Dautbašića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Fahrudina Radončića govorilo se o imenovanju Nermane Hadžijahić u znak zahvalnosti njenom suprugu Zijadu, uposleniku Ambasade SAD-a u Sarajevu, a koji je trebao utjecati da se obustavi istraga protiv Bakira Dautbašića i drugih.

SBB je saopćio da su i oni sami bili iznenađeni kojom brzinom je Izetbegović imenovao Hadžijahić na mjesto ambasadorice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izetbegović saslušan kao svedok u slučaju Radončić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović saslušan je danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu svedoka u slučaju koji se u Sudu BiH vodi protiv lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i funkcionera te stranke Bakira Dautbašića...Izetbegović je saslušan u vezi sa imenovanjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.