Saradnja sa hrvatskom policijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja sa hrvatskom policijom

MOROVIĆ -

Direktor policije Srbije Milorad Veljović i glavni ravnatelj policije Hrvatske Oliver Grbić potpisali su u Moroviću Poslovnik o radu zajedničke kontakt službe policije dveju zemalja na graničnom prelazu Bajakovo - Batrovci, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Zajednička kontakt služba započela je sa radom 22. juna ove godine, a potpisanim Poslovnikom bliže je uređen način rada i međusobni odnosi policijskih službenika zaposlenih u ovoj službi, navedeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u saopštenju.

Kako je navedeno, Veljović je po potpisivanju Poslovnika, istakao da je "ova saradnja primer kako se predstavlja država i radi svoj posao".

"Ovo što mi radimo danas ima istorijski značaj i vreme će pokazati koliko će doprineti dobrobiti oba naroda", ocenio je Veljović.

Grbić je, kako je saopšteno, pohvalio visok nivo saradnje i naglasio da je praksa pokazala da se borba protiv organizovanog kriminala ne može voditi samo unutar granica jedne države.

U saopštenju se ističe da je za poslednjih šest meseci kroz Zajedničku službu obrađeno 85 zahteva, da je saradnja profesionalna, po zahtevima se brzo postupa, te da je razmena podataka doprinela podizanju kvaliteta rada policijskih službenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saradnja policija Srbije i Hrvatske

Izvor: RTS, 22.Nov.2011

Poslovnik o radu zajedničke kontakt službe srpske i hrvatske policije na graničnom prelazu Bajakovo - Batrovci potpisali načelnici policija dve države Milorad Veljović i Oliver Grbić...Direktori policija Srbije i Hrvatske, Milorad Veljović i Oliver Grbić, potpisali su, u Moroviću, Poslovnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.