Saradnja po evropskim standardima

Izvor: Beta, 16.Dec.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja po evropskim standardima

BEOGRAD, 16. decembra 2014. (Beta) - Kineski premijer Li Kećijang izjavio je u utorak na samitu u Beogradu da će saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope biti u skladu sa evropskim standardima, i da će doprineti evropskoj integraciji.

Na politickom samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, Li je rekao da je ta saradnja korisna i za Kinu, i za zemlje centralne i istočne Evrope, kao i za evropsku integraciju, i izrazio nadu da će EU dati veću podršku toj saradnju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Kineski premijer ukazao je da je Kina naveća zemlja u razvoju, a zemlje centralne i istočne Evrope deo su velikog broja zemalja sa ekonomijama u nastanku, te je medjusobna saradnja veliki pokretač koji bi obema stranama pomogao da odgovore na svetske ekonomske izazove.

"Zemlje centralne i istočne Evrope imaju značajne prirodne resusre, ekonomiju, veliko tržište i obučenu radnu snagu, a mi imamo velikki kapital, i moguće je da postignemo komplementarnost", kazao je on.

On je kao najvažnije vidove saradnje naveo kapitalne projekte i infrastrukturu, kao važne faktore razvoja transporta od Kine preko Balkana.

"Pokušaćemo da u roku od dve godine završimo izgradnju železničke pruge (Beograd-Budimpešta), po standardima EU, to bi bila moderna brza veza", kazao je premijer Li Kećijang.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Li Keqiang: Saradnja po evropskim standardima

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2014

BEOGRAD - "Zemlje centralne i istočne Evrope imaju značajne prirodne resusre, ekonomiju, veliko tržište i obučenu radnu snagu, a mi imamo velikki kapital, i moguće je da postignemo komplementarnost", kazao je on.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.