Saradnja beogradskog Ekonomskog fakulteta i grada Šapca

Izvor: RTS, 15.Nov.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja beogradskog Ekonomskog fakulteta i grada Šapca

Beogradski Ekonomski fakultet i grad Šabac, potpisali su sporazum o saradnji koji studentima omogućava da stručnu praksu obavljaju u institucijama i preduzećima u svom gradu.
Cilj sporazuma koji je potpisan u Gradskoj kući u Šapcu, je ostanak mladih visokoobrazovanih u mestu gde žive. Za osamdeset godina postojanja, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, završilo je oko 2.000 Šapčana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Zadovoljstvo je obostrano jer iz Šapca dugi niz godina dobijamo odlične srednjoškolce. Mislim da je ovo jedan dobar način da mladi ostanu u zemlji, da mladi ostanu u svom gradu. Verujem da će mnogi poslodavci iz Šapca i okoline, u našim diplomcima, u našim studentima, pronaći adekvatne kadrove", kaže dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Branislav Boričić.
Da u mestu gde žive, studenti steknu potrebnu praksu, i tu ostanu da rade, želja je i nadležnih u Šapcu.
"Mi ćemo kao grad insistirati da to bude u privatnom sektoru, u velikom broju novih kompanija, i postojećih kompanija koje iskazuju potrebu za mladim i školovanim osobama. Ja sam siguran da će to biti kvalitetna praksa, koja u ovom slučaju, u privatnom sektoru može da pruži izvesnioju budućnost sa mnogo boljim zaradama", kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, poklonio je Biblioteci šabačkoj oko 150 stručnih knjiga.
"Reč je o izuzetnom kvalitetu knjiga koje će naći značajno mesto u našem fondu stručne knjige. I do sada je vladalo veliko interesovanje za knjige Ekonomskog fakulteta, nabavljali smo ih i ranijih godina", kaže Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke.
Vrednost donacije knjiga je 200.000 dinara. Poslednjih godina, oko 150 šabačkih učenika upisalo je Ekonomski fakultet u Beogradu. Najčešće su to đaci iz Ekonomsko -trgovinske škole i Šabačke gimnazije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.