Saradnja Ministarstava pravde Srbije i Maroka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Ministarstava pravde Srbije i Maroka

Svesni značaja međunarodne saradnje i izražene potrebe za usklađivanjem domaćeg zakonodavstva sa međunarodnim standardima, kao i uzimajući u obzir interes za razmenom znanja i iskustva u pravnoj oblasti, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Maroka Muhamed Adžuar potpisali su danas u Marakešu Sporazum o saradnji dve države u oblasti pravosuđa.

Prema potpisanom Sporazumu, dva ministarstva pravde, sarađivaće u poslovima iz svoje nadležnosti, razmenjivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskustva i prakse radi usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim standardima. Sporazum podrazumeva i unapređenje saradnje u oblasti međunarodne pravne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima.

Takođe, dve strane će sarađivati i u poslovima unapređenja elektronskog pravosuđa, modernizacije pravosudnog sistema, obrazovanja i obuke osoblja pravosudne uprave, unapređenja pravosudnih profesija, te razmene iskustava u oblasti reforme i modernizacije izvršenja kaznenih sankcija u skladu sa međunarodnim standardima.

Ministarstva pravde dve zemlje zajedničku saradnju ostvariće i u drugim oblastima, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, trgovine ljudima, pranja novca, korupcije i drugih krivičnih dela.

Sprovođenje sporazuma doprineće daljem unapređenju odnosa dve države, kao i bržem razvoju njihovih ekonomija.

U okviru posete Maroku, ministarka Kuburović učestvuje i na Prvoj svetskoj konferenciji u oblasti pravosuđa u Marakešu, a na kojoj, pored ministara pravde prisustvuju i najviši predstavnici pravosudnih organa iz sveta, navodi se u saopštenju srpskog Ministarstva.

Ministarka pravde na marginama konferencije susrela i sa ministrima pravde iz Indije i Španije i razgovarala sa kolegama iz Kanade, Portugala, Holandije, Egipta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.