Saradnja Kragujevca i Kine

Izvor: RTS, 31.Jan.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Kragujevca i Kine

Dugogodišnja saradnja Kine i Kragujevca, biće potvrđena realizacijom projekata u oblasti ekonomije, novih tehnologija, nauke i kulture, rečeno je na prijemu, koji za ambasadore te zemlje u Srbiji, Li Mančanga, priredio gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić.
Sa kineskom kompanijom CMEC gradiće se klanica za izvoz mesa, a ZTE korporacija, angažovana je na projektu Pametni gradovi. Memorandum o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnji, potpisan je i sa kompanijom Huawei.

"Ako se saradnja realizuje, onako kako smo predvideli, to će doneti nova radna mesta Kragujevcu. Kina je zemlja u kojoj vidimo svoje sidro, država je stvorila uslove za saradnju, na nama je da pravimo konkretne poslove", ocenio je gradonačelnik Nikolić.
Susret sa ambasadorom Kine i predstavnicima njihovih kompanija, upriličen je povodom kineske Nove godine.
Ambasador, Li Mančang, zahvalio se domaćinima sa kojima je podelio radost praznika i poručio da će pozvati privrednike njegove zemlje da investiraju u Šumadiju.
rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.