Saradnja DS i romskih NVO

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja DS i romskih NVO

Beograd -- Sporazum o saradnji između DS i nekoliko desetina romskih NVO iz cele Srbije, koje su odlučile da podrže izbornu listu DS, biće potpisan u narednim danima.

Na sastanku zamenika predsednika DS Bojana Pajtića sa predstavnicima više od 20 romskih nevladinih organizacija i romskih kulturnih i javnih radnika iz Vojvodine, postignut je dogovor o podršci ovih organizacija listi "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju“, navedeno je u saopštenju DS.

Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su romske organizacije prepoznale dvadesetpetogodišnje zalaganje DS za poboljšanje položaja svih nacionalnih zajednica, a posebno romske "koja je u pogledu ostvarivanja Ustavom i zakonom garantovanih prava najugroženija".

On je naveo da je politika DS doprinela, između ostalog kada je u pitanju poboljšanje položaja pripadnika romske nacionalne zajednice, uvođenje posebnih programa za stipendiranje učenika romske nacionalnosti.

Prema njegovim rečima, tu spadaju i "podsticajne mere za samozapošljavanje, ali i adaptacija i renoviranje objekata u romskim naseljima širom Vojvodine"

Predstavnici romskih organizacija izjavili su da brojni lični primeri Roma širom Vojvodine potvrđuju pozitivnu politiku koju DS, kroz Vladu Vojvodine, vodi već 15 godina, stoji u saopštenju.

Oni su naveli da je to politika koja se u mnogome razlikuje od politike koja se seti Roma samo na dan izbora i koja pokušava da manipuliše njihovim glasovima, i navela da upravo zbog toga romske nevladine organizacije iz Vojvodine podržavaju listu DS.

Na sastanku je najavljeno "da će u narednim danima biti potpisan i sporazum o saradnji DS i nekoliko desetina romskih nevladinih organizacija iz cele Sbije".

Te organizijce su "odlučile da podrže listu DS na vanrednim parlamentarnim izborima upravo zbog ovih primera dobre prakse politike koju je DS vodila u Vojvodini", kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvođanske romske NVO na izborima uz DS

Izvor: Mondo, 24.Feb.2014

Sporazum o saradnji između Demokratske stranke i nekoliko desetina romskih nevladinih organizacija iz cele Sbije,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.