Saradnja DS-a i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom

Izvor: RTS, 27.Feb.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja DS-a i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom

Demokratska stranka potpisala je sporazum o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom.
Kako je saopštio DS, lider te partije Bojan Pajtić je naveo da je mera podrške osobama sa invaliditetom mera civilizovanosti i humanosti jednog društva.
"Mi smo se obavezali ovim Sporazumom da se, kada se budu donosili zakoni u oblasti zdravstva u socijalnoj zaštiti, rukovodimo onim što nam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude sugerisala Nacionalna organizacija koja upravo štiti interese osoba sa invaliditetom, jer oni zaista najbolje znaju, imaju najbolju ekspertizu, imaju najbolje predloge zakona, i najbolje sagledavaju probleme sa kojima se suočavaju", rekao je Pajtić.
Predsednik organizacije Milan Stošić ocenio je da ta organizacija želi da sve vitalne funkcije i potrebe osoba budu regulisane na sistemski način, a ne da zavisi od nečije dobre volje pojedinaca u lokalnoj samoupravi i u nekim institucijama.
Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom okuplja više od 800.000 osoba sa invaliditetom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS sarađuje sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2016

Demokratska stranka (DS) potpisala je danas sporazum o saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom...Kako je saopštila DS, lider te partije Bojan Pajtić je naveo da je mera podrške osobama sa invaliditetom mera civilizovanosti i humanosti jednog društva..."Mi smo se obavezali ovim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.