Saradnici mi pogrešno rekli da je Za dom spremni stari hrvatski pozdrav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnici mi pogrešno rekli da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je na konferenciji za novinare povodom četiri godine mandata, rekla da je pogrešila kada je "Za dom spremni" nazvala starim hrvatskim pozdravom.

"Napravila sam grešku kad sam rekla da je 'Za dom spremni'

stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savetnici. On nije prihvatljiv", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, prenela je televizija N1.

Govoreći o zločinima pre i posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Drugog svetskog rata, ona je rekla da je nesumnjivo da su zločini počinjeni posle rata.

"Ne mogu se svi antifašisti izjednačiti sa komunistima, niti su svi antifašisti komunisti bili zločinci. Zločin je individualan i treba ga osuditi. Ljudi teško prihvataju da je to bilo. Istorijski put do istine je najbolji način da se krene napred. Treba se pokloniti svim žrtvama. Jedan zločin ne treba pravdati drugim", rekla je Kolinda Grabar- Kitarović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kitarović:Pogrešila sam u vezi pozdrava "Za dom spremni"

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2019

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović danas je na konferenciji za novinare povodom četiri godine mandata rekla da je pogrešila kada je "Za dom spremni" nazvala starim hrvatskim pozdravom Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović danas je na konferenciji za novinare...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.