Šaraba: Srba nema u Federaciji BiH!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaraba: Srba nema u Federaciji BiH!

Nezavisni delegat u Domu naroda parlamenta BiH Slobodan Šaraba rekao je da će popis stanovništva pokazati da Srba nema nigde u Federaciji BiH.

"Pokazaćemo da smo u RS svoji na svome, ali i da Srba nema nigde u FBiH. Smatram da je popis potreban BiH, a sporni član nije prevelika prepreka, znajući da popis stanovništva suštinski odgovara Srbima. Srba nema u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici, Bugojnu, niti drugim gradovima i opštinama Federacije BiH, na šta će popis ukazati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bez mogućnosti poricanja", rekao je Šaraba za "Fokus".

Šaraba je naveo da uprkos "galami koja se digla na relaciji SNSD-PDP" oko podrške zakonu o popisu stanovništva, smatra da je ovakav zakon relativno dobar za RS, ali i preko potreban BiH.

On je rekao da će na današnjoj sednici Doma naroda najverovatnije podržati ovaj zakon, navodeći da član 48, koji predviđa primenu popisa iz 1991. godine prilikom raspodele vlasti sve do provođenja procesa povratka, ne predstavlja preveliki teret za RS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.