Sara Vidak nakon MONTIRANOG PROCESA osuđena na četiri meseca zatvora: Sada sud  doneo odluku NJOJ U KORIST

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Vidak nakon MONTIRANOG PROCESA osuđena na četiri meseca zatvora: Sada sud doneo odluku NJOJ U KORIST

Sara Vidak (21), studentkinja iz Beograda, koja je u Crnoj Gori osuđena na četiri meseca zatvora, neće odležati tu kaznu jer je Srbija priznala presudu, ali ju je Viši sud smanjio na mesec dana, koliko je ona već provela u pritvoru.

Podsetimo, Vidakova je u montiranom procesu zbog navodnog napada u avgustu 2018. godine na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić osuđena na četiri meseca zatvora.

-Pravni tim Vidakove pisao je molbu da Srbija prihvati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << presudu crnogorskog suda. To se i dogodilo, ali je Viši sud kaznu preinačio u mesec dana zatvora. Kako je Sara provela mesec dana u pritvoru u Spužu, to joj je uračunato, tako da ona neće ići u zatvor - objasnio je izvor upućen u ovaj slučaj.

Studentkinja Sara Vidak za srećnu vest je čula, ali nije dobila nikakav papir od suda, pa nije mogla ni da potvrdi ovu informaciju.

- Jao bilo bi mi drago da ne idem u zatvor! Bila sam u sudu pre nekoliko dana, održano je ročište na kome smo tražili da kaznu izdržavam u Srbiji, ali mi niko još ivek ništa nije javio, čekam potvrdu od suda - rekla je Vidakova.

Podsetimo, drama u Kotoru, dogodila se sredinom avgusta, kada je Sara u društvu majke i verenika otišla u Prekršajni sud zbog bezazlenog čukanja na parkingu. Međutim, sudija Stanišić je nju i dečka, koji je pristao da plati kaznu, izbacila, a onda je došlo i do sukoba u hodniku suda. Stanišićka je tada Vidakovu optužila za fizički napad, nakon čega je studentkinji iz Beograda određen pritvor.

O ovom slučaju odmah su se oglasili ministar pravde, predsednica Vrhovnog suda CG i Sudski savet. Devojka je prebačena u zatvor u Spužu, gde se nalazila u pritvoru. Ona je početkom septembra, nakon montiranog procesa, osuđena na četiri meseca zatvora, nakon čega je napustila Crnu Goru.

Sara Vidak ranije je ispričala da je nakon drame u Crnoj Gori u Beogradu upoznala mnogo ljudi iz sveta politike, sporta i advokature koju su sve vreme bili uz nju i da joj podrška stiže sa svih strana.

- Na Sajmu knjiga upoznala sam Vojislava Šešelja, lidera SRS, koji mi je poklonio dve knjige. On je najpre sreo moju mamu, pa joj je poklonio jednu. Prišla sam mu i zahvalila. Tada mi je dao knjigu "Milo Đukanović novi Skenderberg Crnojević" i rekao: "Eto, Saro, imaš dve knjige od mene". To mi je bilo veoma simpatično i nasmejalo me - kazala je naša sagovornica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SARA VIDAK NE IDE U ZATVOR Viši sud smanjio presudu na mesec dana koliko je devojka već provela u pritvoru

Izvor: Blic, 21.Jan.2019, 00:15

Sara Vidak (21), studentkinja iz Beograda, koja je u Crnoj Gori osuđena na četiri meseca zatvora, neće odležati tu kaznu jer je Srbija priznala presudu, ali ju je Viši sud smanjio na mesec dana, koliko je ona već provela u pritvoru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.