Sara Pejlin podnela ostavku

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sara Pejlin podnela ostavku

Guvernerka Aljaske Sara Pejlin, bivši kandidat za potpredsednika SAD, podnela ostavku, što uvećava nagađanja da želi kandidaturu za Belu kuću 2012. godine. Pejlin demantuje da je zloupotrebila službenu dužnost.

Sara Pejlin, kandidatkinja republikanca Džona Mekejna za potpredsednika Amerike na prošlim izoborima, podnela je ostavku na funkciju guvernera Aljaske, kako je i najavljivala.

Pejlin je podnela ostavku 18 meseci pre isteka mandata i predala dužnost zameniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Šonu Parnelu na ceremoniji u Ferbenksu.

Kao glavni razlog za donošenje takve odluke, sada bivša guvernerka Aljaske navela je to što su optužbe da je zloupotrebila službeni položaj predstavljale teret da i dalje obavlja funkciju guvernera.

Pejlinova, pak, insistira da njeni protivnici neće naći ništa prljavo u njenoj karijeri guvernera.

Međutim, prema nezavisnom istražiocu, to što je Pejlinova oformila vlastiti fond za pravnu odbranu, kako bi isplatila više od pola miliona dolara advokatima, predstavlja kršenje etičkih pravila, pošto je svoj posao iskoristila kako bi stekla finansijsku dobit.

Prilikom podnošenja ostavke, ona je obećala da će ostati posvećena ispunjavanju ciljeva na koje se zavetovala prilikom stupanja na dužnost guvernera.

Njena ostavka uvećala je spekulacije da bi Pejlinova mogla da se kandiduje na predsedničkim izborima 2012, ali nagađanja o njenim daljim koracima idu od toga da bi mogla da se posveti pisanju biografije, do toga da će postati voditeljka tv šoua.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.