Šapić: Suštinski menjamo komunalno-bezbednosnu sliku grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 16:03

Šapić: Suštinski menjamo komunalno-bezbednosnu sliku grada

Komunalni uslovi u Beogradu sve bolji

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Komunalno- bezbednosnu stanicu broj 100 na Novom Beogradu, koja se nalazi na uglu Jurija Gagarina i Gandijeve ulice.

Šapić je istakao je da se sa ovakvim objektima i nadležnostima suštinski menja komunalno-bezbednosna slika grada. Takođe da je danas posebno srećan jer je, kako je rekao, upravo na realizaciji tog projekta bilo najviše opstrukcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podsetivši da se nekada na tom mestu nalazio neuređen prostor.

– Kada sam pre godinu dana rekao da ćemo suštinski da promenimo komunalno-bezbednosnu sliku grada, jer ćemo u sve delove prestonice postaviti ovakve stanice, mnogi nisu verovali. Mi se danas nalazimo na prostoru koje je bilo oličenje neuređenog, divljeg dela grada, a sada je ovde uređena zelena površina sa dečjim igralištem i košarkaškim terenom, a u čijem se centru nalazi komunalno-bezbednosna stanica – ukazao je Šapić.

On je istakao da je predviđena postavka 101 takve stanice u srpskoj prestonici.

– Građani danas imaju priliku da vide kako će da izgledaju komunalno-bezbednosne stanice, kao i da će njihovo okruženje izgledati kao ovo na Novom Beogradu, pod uslovom da postoji prostor da se postave dečja igrališta, kao i  sportski tereni. U svakom slučaju ova stanica će biti simbol reda, poretka, čistoće i očuvanja prirode – najavio je Šapić.

On je precizirao da će se u svakoj od stanica nalaziti neka vrsta komandnog centra, kao i da će svaka od tih postavljenih stanica pokrivati nekoliko škola i vrtića u njenom okruženju.

– Poenta je da tih 100 komunalno-bezbednosnih stanica pokriju sve škole i vrtiće u Beogradu. Pored obezbeđenja koje škole već imaju, kao i dodatnog policajca koje je uveo MUP, sada sa ovom merom dodatno pojačavamo bezbednost naše dece u školama i vrtićima, a koje podrazumeva 24-časovni nadzor tih objekata i patroliranje oko njih, ali i u kraju gde se stanica nalazi – naveo je prvi čovek srpske prestonice.

Naglasio je da je ovo početak realizacije jednog velikog projekta, kao i da je počela postavka stanica po nekim prigradskim naseljima.

– Očekujem u narednim mesecima, a najdalje za godinu dana da u Beogradu bude postavljeno svih 100 komunalno-bezbednosnih stanica sa manje više istim uređenim prostorom, i gde će građani imati uslugu 24 sata, sedam dana u nedelji.  Sa patrolama koje će da patroliraju u tom kraju, posebno oko škola građani će moći da se osećaju sigurno, jer će ovaj bezbednosni sistem koji uvodimo biti avangarda i u Evropi, zbog čega sam posebno ponosan – zaključio je Šapić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.