Šapić: Mislim da će Nestorović tražiti mesto gradonačelnika nakon sledećih izbora, zato na njih želi da ide

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 20:35

Šapić: Mislim da će Nestorović tražiti mesto gradonačelnika nakon sledećih izbora, zato na njih želi da ide

Beograd -- Doneta je odluka da se rok za dogovor vladajuće koalicije sa listom "Mi – glas iz naroda" produži za još deset dana.

To je izjavio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić pred jučerašnju konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine grada Beograda.

Preciznije, s obzirom da je nosilac liste Branimir Nestorović preuzeo svu odgovornost za čitavu svoju listu, njemu je dat rok za dogovor do 1. marta, za kada je zakazan nastavak konstitutivne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednice. Ovo nije bila nikakva degradirajuća politička odluka već dostojanstven način podizanja lestvice legitimiteta vlasti, na čemu insistiramo, naveo je Šapić, gostujući u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodina.

"Ukoliko se gospodin Nestorović ne bude s nama složio da pokušamo zajednički da preuzmemo odgovornost za vođenje Beograda, nećemo ni sa kim drugim sa njegove liste da pravimo dogovor. Iako je harmonija na toj listi i mnogo pre izbora bila narušena, legitimitet je dat gospodinu Nestoroviću i zato čekamo njegov stav u narednih deset dana", istakao je Šapić.

Na pitanje novinarke oko mogućnosti da Nestorović nakon novih izbora traži funkciju gradonačelnika, Šapić je kazao da postoji takva mogućnost, ali da se opet dovodi u pitanje legitimitet.

"Dolazimo onda opet do pitanja legitimiteta jer ako nije legitimno da neko ko je dobio 46, 47 odsto glasova ima gradonačelnika, kako je legitimno da to ima neko ko je dobio pet procenata na izborima i nema nikakvo iskustvo u tom poslu. Mislim da je i to možda jedan od razloga zašto oni žele da idu na sledeće izbore. Pretpostavljam da će im glavna teza biti da žele da imaju mesto gradonačelnika, bez obzira na broj glasova koju budu uzeli", rekao je Šapić.

Šapić je na kraju pojasnio da ukoliko se nov saziv Skupštine grada ne konstituiše, na funkciji ostaje stari Privremeni organ i stari odnos političkih snaga u njemu do novih izbora. Vlada Srbije teoretski može da promeni sastav, ali odnos snaga biće kao na poslednjoj konstituisanoj Skupštini u prošlom mandatu, zaključio je Aleksandar Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šapić: Mislim da Nestorović želi na izbore da bi tražio mesto gradonačelnika

Izvor: Blic, 20.Feb.2024

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je pred konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine grada Beograda u ponedeljak doneta odluka da se rok za dogovor vladajuće koalicije sa listom Mi - glas iz naroda produži za još deset dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.